Kategorier

Nytårsbrev 2013/14

GODT NYTÅR!

GODT NYTÅR!

Endnu et år er gået i familien Biering og vi kan endnu engang konstatere at Johanne og Tobias stadig bliver ældre. Dér hvor det nok er mest tydeligt lige nu er, at de er begyndt at smøre deres egne madpakker, så nu glæder vi os til næste skridt: Aftensmaden!?

Ellers har 2013 stået rigtig meget i orienteringsløbets tegn, hvor både Tobias og Johanne har nået flotte resultater og vi er efterhånden fundet ind i en ugentlig rytme med træning både for børn og voksne.

Johanne på vej mod en god placering på årets Påskeløb

Johanne på vej mod en god placering på årets Påskeløb

Tobias på sejrsskamlen (nr. 2) til divisionsfinalen i Frøslev

Tobias på sejrsskamlen (nr. 2) til divisionsfinalen i Frøslev

Derudover har én af de mest tidskrævende oplevelser været byggeriet af vores nye ”Skogskoja” ude i vores skov, som har krævet både sved, tårer, ømme muskler, masser af mad og drikke og det yderste af Johannes tommelfinger. Status er nu, at vi har en dejlig hytte som kun mangler ”lidt” græstørv på taget, en skorsten og et bålsted, som vi glæder os til at tage i brug.

Pause på verandaen

Pause på verandaen

Læs mere om vores Skogskojaprojekt i disse blogindlæg:

Skogskoja – del 1
Første kig på Skogskojan
I gang
Hårdt arbejde og fremgang i skoven
Nyt fra byggepladsen
Den sidste afbarkningstjans
Halvt rejsegilde
På med låget
Gulv og terrasse
Hyttestatus
Første overnatning i hytten
Hytte – update
Bænk og gæster
Hytte-update – nu med bord

Ud over Skogskoja-projektet i sommerferien, fik vi også tid til lidt andre ting, herunder afprøvning af vores nye to personers kajak og mange dejlige timer med godt selskab hos venner, både ved Vesterhavet, på Fanø, i Ny Tolstrup og i København. Derudover tog Christian og Tobias på den længe ventede herretur til København, hvor den stod på bl.a. Tivoli, strøgtur og Eksperimentarium. Vi var også en forlænget weekend i Amsterdam i silende regn, men med masser af gode oplevelser.

Johanne "styrer" kajakken i flot stil. Her er den sat sammen som enkeltkajak.

Johanne “styrer” kajakken i flot stil. Her er den sat sammen som enkeltkajak.

Besøg på Fanø hos Helle, Allan, Jonas og Emma. Og et kig i de mange bunkere på øen

Besøg på Fanø hos Helle, Allan, Jonas og Emma. Og et kig i de mange bunkere på øen

 

På strøgtur i København med pause ved en pølsevogn

På strøgtur i København med pause ved en pølsevogn

Sidst på året blev vi, som alle andre danskere, ramt af et par storme, hvor især den sidste lagde mange træer ned i vores skov. Heldigvis ikke ovenpå vores hytte. Men 2014 byder på en del timer med at afgrene, skære op og flytte grene og stammer. Læse mere om kæmpemikadoet hér.

Der er faldet en del træer inklusiv rod med klump.

Der er faldet en del træer inklusiv rod med klump.

Karin brugte den første del af året på at færdiggøre sin Ph.d., herunder 8 dage alene i refugium på Skagen. Det blev til et flot og rost resultat som hun fik lov til at forsvare i juni måned, med efterfølgende fest. Det blev en fantastisk dag med godt vejr, glade mennesker og champagnefontæne. Nu er hun så ikke længere studerende, men forsker ved Arbejdsmedicinsk Klinik i Herning.

Dejligt vejr, dejlige gæster, dejlig mad, dejlig champagnefontæne og dejlige Karin - nu Phd

Dejligt vejr, dejlige gæster, dejlig mad, dejlig champagnefontæne og dejlige Karin – nu Phd

Karin kastede sig også over orienteringsløbet i sådan en grad at hun i august måtte døje med en forstuvet fod, efter at være vredet om ude i skoven på vej til post 2, og så på et tidspunkt hvor formkurven var i top efter hyttebyggeriet. Den har desværre forfulgt hende siden, men hun er da nu begyndt at løbe igen.

Christian blev så engageret i orienteringsklubben, at han blev ungdomsleder efter sommerferien og her sidst på året er han blevet en del af en bestyrelse for eliteSilkeborg, et samarbejde mellem syv idrætsklubber, herunder Silkeborg Orienteringsklub, Silkeborg Kommune og Team Danmark. Målgruppen er 13 – 20 årige talenter i de syv sportsgrene.

Der tales vejvalg: "Jammen far, jeg er sikker på at det er den vej" - Tobias havde ret og Christian tog fejl - denne gang.

Der tales vejvalg: “Jammen far, jeg er sikker på at det er den vej” – Tobias havde ret og Christian tog fejl – denne gang.

I maj valgte Christian at indgå en kontrakt med MacMann Berg, for at få lidt mere gang i forretningen. Desværre måtte han i efteråret sande at han ikke trives med at være selvstændig konsulent og at det begyndte at gå ud over lysten til arbejdet og helbredet. Christian besluttede derfor i efterårsferien, at opsige kontrakten med MacMann Berg og efter en uges tænketid alene i et sommerhus ved Vesterhavet, besluttede han at forsøge at finde et fast job og stille og roligt drosle NatureContext ned. Så forhåbentligt byder 2014 på et godt job til Christian, som lige nu er i gang med ansøgningerne.

Johanne har i løbet af 2013 udviklet sig fra en pige til en (pre)teenager og fra en ride-pige til en løbe-pige. Hun har taget ”store skridt” indenfor hendes evner i orienteringsløb og har hevet flere medaljer og en enkelt pokal hjem. Efter blot at have løbet o-løb i 3 måneder, kvalificerede hun sig til Kredsungdomsmesterskaberne, hvor de 6 bedste piger på hendes alder fra klubberne i Nordkredsen, bliver udtaget til et stævne sammen med deltagere fra resten af landet. Derudover har hun været ivrig deltager på orienteringsløbskurser både i foråret, i sommerferien og i efteråret. Det har været fantastisk at følge med i den fysiske udvikling som Johanne har gennemgået i forhold til at dyrke en sportsgren, nu på et rimeligt højt niveau. Det er spændende at se om hun holder ved og fremadrettet har lyst til at bruge mere tid på sin sportsgren. Hun har i hvert fald både mulighederne og evnerne.

Fuld fart på en sej pige

Fuld fart på en sej pige

Ud over o-løb, har FDF været en fast del af Johannes liv i 2013. Hun har hér fået etableret nogle gode venskaber, som hun sætter meget pris på. Så det bliver spændende at se hvordan det udvikler sig når der også kommer kurser i FDF.

Tobias har generelt bare krudt i rø…, som man skal have som 9 årig. Han har også givet det en skalle til orienteringsløb, og har bestemt også evnerne og mulighederne, da han har nogle år endnu inden han skal skifte op i en sværere aldersgruppe.

Men derudover har han efter sommerferien fået smag for musikken og Christians gamle keyboard har fået lov til at arbejde igen. Tobias har hver mandag gået til musik med den Kreative skole, hvilket har givet ham lysten og kompetencerne til at spille lidt herhjemme. Han var også helt solgt da vi holdt konfektweekend på Lunderskov Efterskole, som er en skole med fokus på teater, film og musik. Så ud over at spille en del badminton, fik han også spillet på klaver og fik stablet et lille kort ”forestilling” på benene sammen med Christoffer og Carl, til stor fryd for de deltagende forældre.

Her er det ikke Christians gamle keyboard, men det gamle orgel i Brorsonskirken som bliver "udsat" for "Dejlig er den himmelblå"

Her er det ikke Christians gamle keyboard, men det gamle orgel i Brorsonskirken som bliver “udsat” for “Dejlig er den himmelblå”

Ellers bruger Tobias meget tid sammen med kammeraterne fra skolen og er stadig vild med at gå til FDF.

Vi er stadigt alle 4 engagerede i FDF Familie- og Friluftskredsen på Sletten, men kan også se at orienteringsløbet kan komme til at spænde lidt ben for vores ellers faste deltagelse i arrangementerne. Heldigvis er der kommet en del nye familier med mindre børn til i årets løb.

2014 kommer til at byde på den store omrokering af værelser her i huset, vi synes det er tid til at børnene får de største rum, men det kræver kraftig oprydning og gode opbevaringsløsninger. Vi skal også afprøve om skiløb er noget for os og tager en tur til Norge sammen med Jonas, Emma, Allan og Helle senere på vinteren.

Vi ønsker jer alt godt i det nye år, og hvis I har lyst til at følge med i vores gøren og laden, så blogger vi stadigt (nu og da) her på ellesvinget18.dk

Tobias, Johanne, Christian og Karin

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

IMPORTANT! For at fortsætte, skal du lige løse nedenstående regnestykke (så vi ved at du ikke er en maskine) :-)

What is 12 + 9 ?
Please leave these two fields as-is:

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.